C.B.S. Het Kompas

Bovenbouw

 

Welkom op de site van de bovenbouw van CBS het Kompas 

In onze klas zitten 11 leerlingen verdeeld over de groepen 6,7 en 8. 
In groep 8 zitten Celeste en Isabell. Rick, Lucas en Merle zitten in groep 7 en onze jongste groep is groep 6. Hierin zitten Isabelle, Jesse, Jesse, Jessey, Bernd, Pietro en Lotte. 


Wij hebben twee juffen. Dat zijn juf Colinda, die op maandag tot en met donderdag voor de klas staat, en juf Adrianne die staat op vrijdag voor de klas. 

 

Hieronder zie je een foto van het begin van het jaar. Hier was het nog heerlijk weer.  Ondertussen hebben we al veel meer meegemaakt. Deze foto's delen we met de ouders en familieleden via klasbord.

 

 

 

Zomer of winter. Als we even lekker naar buiten kunnen is het altijd feest. 

ker naar buiten kunnen is dat altijd leuk!

 

Dit jaar hebben we al twee keer een project gedaan van vier keer wijzer. Wij vinden het heel interessant om op deze manier de geschiedenis te leren. We leren niet alleen uit een boek, maar gaan ook op onderzoek naar de dingen die wel zelf interessant vinden om te weten. Tegelijkertijd oefenen we het zelfstandig werken, maar  ook het samenwerken met een tweetal of in kleine groepjes.  Wij zijn trots op wat we in die weken maken en dit presenteren we weer aan elkaar, zodat we weer van elkaar kunnen leren. 

Dit schooljaar hebben we het gehad over de Romeinen en een stad in de middeleeuwen.  

 

 

 

In de bovenbouw werken we ook met een agenda. We leren hoe we een agenda kunnen gebruiken en hoe we ons huiswerk moeten plannen.

Groetjes, 
Juf Adrianne en Juf Colinda